Opis

Urodziłam się 22 kwietnia 1972 r. w Świnoujściu, gdzie mieszkam i pracuję. Jestem mężatką i mamą pełnoletniego syna. Posiadam wykształcenie turystyczne i wyższe ekonomiczne, ukończyłam również studia podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim kierunek: Samorząd terytorialny i rozwój lokalny. Przez 12 lat byłam kierownikiem a następnie menadżerem w firmie turystycznej.

W latach 2002 – 2010 byłam radną Miasta Świnoujście, przewodniczącą i wiceprzewodniczącą Rady Miasta Świnoujście. Obecnie, od 2010 r. - pełnię funkcję Zastępcy Prezydenta Miasta Świnoujście. W zakresie moich kompetencji znajduje się turystyka, oświata, zdrowie i polityka społeczna oraz promocja, kultura i sport.

Jestem członkiem SLD od 2001 r. W latach 2004 – 2008 byłam wiceprzewodniczącą SLD a od 2008 r. – jestem przewodniczącą SLD w Świnoujściu. Od roku 2008 jestem również członkiem Rady wojewódzkiej w Szczecinie i Rady Krajowej SLD. Od 2010 r. jestem członkiem Zarządu Krajowego SLD. Obecnie jestem wiceprzewodniczącą SLD województwa zachodniopomorskiego oraz wiceprzewodniczącą Zarządu Krajowego SLD. W latach 2007, 2009 i 2011 wspierałam Sojusz biorąc udział w Wyborach Parlamentarnych oraz UE.

Jestem społecznikiem i organizatorką akcji społecznych, m.in. protestów przeciwko prywatyzacji Morskiej Stoczni Remontowej S.A w Świnoujściu i „Uzdrowiska Świnoujście S.A” oraz akcji wspierających obniżenie podatków dla firm portowych, wysyłania listów poparcia dla budowy Tunelu w Świnoujściu do premiera D. Tuska, itp.

Interesuję się polityką, gospodarką, marketingiem i PR. Kocham zwierzęta. Hobby moje i rodziny to narciarstwo.

Kontakt

Strona internetowa: www.agatowska.pl

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!